Two Art School Boys Get Their Hands Dirty

Back in July Teel began the transition from bedroom business to creative agency. The catalyst for this change being our acquisition of a studio space. Have a watch and read below for an insight into the birth of Teel Studios.

 

The story starts on Facebook marketplace where Tom found an old warehouse up for lease. We arranged to have a look at the space and see if it would work as an office for us to edit from with no intentions of actually sealing the deal. When we arrived at the inspection what we found was a space with much more potential that just an office. We quickly decided that we could maybe afford the rent and by the following day we had the keys to our new building.

Tom & Liam in the new space with Matt Ball planning the cyclorama.  Pic: Steph Yin

Tom & Liam in the new space with Matt Ball planning the cyclorama.

Pic: Steph Yin

The first night in the space the lights didn’t work but we were so eager to start work we plugged in some of our video lights and gave the place a good clean and sweep. Next came countless trips to Bellambi Bunnings to get many tins of paint and wood to build our cyclo. In the middle of renovations Tom did a film shoot with good friend Tom Goodier, probably couldn’t call it a studio shoot, more of a half painted concrete room shoot .

Once painting was finished it was time to lay down some astro-turf and build our infinity wall. We watched a few YouTube tutorials, called in good friend Matt Ball for a big favour and went to Bunnings once again to get a ute full of wood. Matt helped us build the skeleton and we covered it with plywood sheets. Its definitely not perfect and is pretty needy for maintenance but it does everything we need it too and more.

Tom in front of the almost complete cyclo frame. Pic: Liam Mahoney

Tom in front of the almost complete cyclo frame.
Pic: Liam Mahoney

Tom & Liam first day in the new space. Pic: self timer

Tom & Liam first day in the new space.
Pic: self timer

We went in to this space pretty blind, we didn’t know if we could afford it, we didn’t know how to build it and we didn’t know if the investment would pay off. However, this space has become the heart of our business and lives, we spend pretty much every day here either in the office editing or creating content and don’t know where we would be without it.

Here’s some of the fun we’ve had in this place:

Teel Studios